Glas za dr. Andreja Fištravca je glas za prihodnost mesta

Izjava skupine »Skupaj za Maribor!«

Glas za dr. Andreja Fištravca je glas za prihodnost mesta

V skupini »Skupaj za Maribor!« ugotavljamo, da bodo nedeljske županske volitve odločilna prelomnica v vodenju mesta, kjer imajo zdaj največjo odgovornost za svojo lastno prihodnost v rokah občanke in občani. Na njih je, da pokažejo, da jim je mar! Rezultat volitev bo pokazal, ali so občani pripravljeni poraziti paradigmo domačijskega, koruptivno in klientelistično prestreljenega upravljanja mesta, proti kateremu so vstali ljudje in odšli na ulice.

Verjamemo, da je edina možna izbira za rešitev prelom z dosedanjimi nečednimi praksami glas za le enega kandidata in našega člana –  dr. Andreja Fištravca. Verjamemo, in to je pokazal tudi dosedanji razplet kampanje, da je dr. Fištravec edini neodvisen kandidat, ki je zbral zadostno število podpisov. Za njim ne stoji nobena stranka, ampak zgolj navadni ljudje kot podporniki, ki zahtevajo spremembe in se zavedajo njihove nujnosti.

Še zlasti se nam zdi pomembno, da na volitve odidemo vsi – usoda Maribora je preresna zadeva, da bi brezbrižno ostali doma. Zato apeliramo na Mariborčanke in Mariborčane, da vzamejo usodo trdno v svoje roke.

V skupini »Skupaj za Maribor!« prav tako pozivamo občanke in občane, da ne glasujejo za nadomestne člane v mestni svet občine, ampak da glasovalni listič ignorirajo ali oddajo neveljavno glasovnico – saj tudi lokalna oblast ignorira izraženo voljo ljudstva.

S tem bodo jasno pokazali svoje nestrinjanje s trenutno mestno politiko, ki še vedno ostaja gluha in slepa v ponižnem upanju, da bo lahko nadaljevala s svojo »kanglerjansko« politiko ugrabitve mesta.

Glasujmo torej za dr. Fištravca in ignorirajmo volitve za mestne svetnike!

***

Vse občanke in občani, ki se želijo priključiti našemu manifestu, lahko to storijo na naslednji povezavi:

http://www.ipetitions.com/petition/manifest-skupaj-za-maribor/

***

Pristop do manifesta na blogu:

https://skupajzamaribor.wordpress.com/

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: